torstai 20. joulukuuta 2012

Luettua/koettua

Eilen sain luettua yhdysvaltalaisen psygologin ja erityisopettajan Torey Hayden kirjoittaman kirjan Hiljaisuuden lapset. Yhdeksän vuotiaan, kaksi vuotta kaapattuna ollen tytön, neljä vuotiaan älykkään ja iloisen pienen puhumattoman pojan ja 82 vuotiaan syvästi masentuneen naisen todellisuuteen pohjautuvat tarinat.

 Minua miellytti myös se, että ns. asiantuntija uskalsi jatkuvasti ja avoimesti tarkastella omaa toimintaansa, ja uskalsi nähdä myös virheensä, jolloin pystyi tarvittessa muuttamaan toimintatapojaan.
Ajattelen, luulen,  että ihmiset, jotka eivät uskalla nähdä tai kohdata avoimin silmin omia tunteitaan ja kokemuksiaan, eivät myöskään pysty kohtaamaan toisten iloja ja suruja suurella sydämellä.

Minulle hiljaisuus, vetäytyminen, eristäytyminenkin, tekee hyvää. Tiedän olevani rakastettu ja tärkeä. Ja minä rakastan.  

Manipulointi on päivän sana.

3 kommenttia:

  1. Vetäytyminen pois kaikesta hulinasta tekee todella hyvää mielelle ja keholle:)
    Metsänpiialle toivotan erittäin Rauhaisaa ja Hyvää Joulua! terveisin Maiju Männiköltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailen Maiju sinun rohkeuttasi vetäytyä oikeesti Männikölle. Rohkea nainen. Oikein hyvää joulua sinnekin.

      Poista
    2. Kiitos kauniista kommentistasi!
      Vaikeinta on kun käyn huussissa ja puren hampaita yhteen kun on niin kylmä. Joka kerta mietin että ennenvanhaan tämä oli arkea. Vaikka olemme vuoranneet huussin on kallista pitää sähköpatteria yllä, joten yritän olla aika sissi kun kylmässä yritän tarpeet nopeasti tehdä:)

      Poista