torstai 21. helmikuuta 2013

Aurinkopäivä

 Eilen jotain sinistä väläytteli taivaankannelta mutta tänään näkyi jo isommin. Aurinkokin paistoi. Oi sitä iloa ja kauneutta. Iloitsen myös hiihtolomalaisten puolesta, mitä parhaimmasta ulkoiluilmasta.
Tälle viikolle kävelykilometrejä kertyy varmaan parikymmentä, hyvä minä. Toisin kuin maaseudulla tai omakotitalossa asuvat saavat liikuntansa luonnollisen, jokapäiväisyyden kautta, meidän kaupunkilaisten täytyy kävellä tai käydä kuntosalilla tai juosta tai hölkätä. Teennäistä, niin on, mutta minkäs teet. 

Vieläkin niin vaikeeta, että on paras yrittää heti eikä kohta, tuoda kuvia blogiin.

täti-ihminen siskonpoikansa kanssa





Jee, onnistuin.

Kävin paikallisessa ostosparatiisissa vai mikä helvetin esikartano se onkaan. Sieltä saa kuitenkin tuoretta kalaa. Ja kirjasto on samassa talossa. Varsinainen saalis tuli sieltä.
Apteekissakin kävin, mutta täällä ei vielä e-reseptit toimi lupauksista huolimatta, ainakaan tässä tapuksessa. Lupaavat että puhelinsoiton jälkeen terveyskeskus ilmoittaa reseptin uusinnasta apteekkiin, josta saa 8 pv jälkeen noutaa lääkkeensä. Soitostani on 12 pv. Ystävällinen apteekin täti soitti tk:hon eikä siellä osattu sanoa mitään. Huomenna siis talssin terveyskeskukseen, enkä lähde ennenkuin resepti on kädessä. Kerran  aikaisemmin tein saman kansalaistottelemattomuustempauksen ja sain lupausten mukaista palvelua.
Vähän kuitenkin kyrsii tämä hyvinvointiyhteiskunnan toimimattomuus.

Harmin päälle aion nauttia jäätelöä ja mansikoita.


3 kommenttia:

  1. Kuva on hieno ja ihana hymy lapsen tädillä:)
    Viime viikon keskiviikosta olen yrittänyt päästä kuntamme tk potilastoimistoon täyttämään lomakkeen jotta tietoni Espoosta siirettäisiin tänne. Mennessäni viime viikon keskiviikkona käymään 12 km päähän ovessa oli lappu Sairastapaus 13-15.2. toimisto kiinni. No maanantaina uudestaan ja lappuun oli lisätty +18 pv jatkuu. Näin meillä täälläpäin. Huomenna tonttikäynnin jälkeen uudestaan ja on flunssa vielä päällä.

    VastaaPoista
  2. Voi että on kaunis tämä täti,olit aivan saman näköinen nuorempana, enkä tarkoita että olisit vanha nyt, ja kaunis olet edelleen!

    VastaaPoista
  3. Kaunis on tämä täti, enkä voi muistaa miltä näytin nuorempana. Nyt olen vanhentunut (mielestäni vanha) mutta yhtään ei hävetä. Toki makkaroita mahan seudulla on havaittavissa, mutta vaatetuksella ne on peiteltävissä. Ja vaatteittahan minua ei näe muut kuin minä. Peilien paikatkin tiedän hyvin, joten osaan kohdentaa katseeni. Näillä ikävuosilla on niin paljon mielenkiintoisempaakin katseltavaa, kun on aikaa, siunattua aikaa.

    VastaaPoista