perjantai 26. lokakuuta 2012

yhteisiä asioita

Lempeissä saunan löylyissä, näin kunnallisvaalien alla, muistui mieleeni  (kau kaaa) miten kaupunginjohtajan vastaanotolla kaikilta ryhmien puheenjohtajilta odotettiin näkymiä tulevaan. Aloitin omani "me virheet" mikä oli illan hauskin juttu, paljon hauskempi kuin se, että söin elämäni ensimmäisen ja viimeisen kerran karhun paistia. Mikä ei ollut sen kummempaa kuin mikään muukaan palapaisti. Ehkä en vain osaa arvottaa oikeita asioita.

Luulen, että suurin osa ihmisistä äänestää ryhmää, johon kokee itse lukeutuvansa/kuuluvansa. Itselleni vihreät ovat aina olleet ainoa mahdollisuus, kun kerran kuvittelen voivani vaikuttaa asioihin. Kun uskon, että demokratia on tapa hoitaa yhteisiä asioita. Kun uskon, että omalla henkilökohtaisella mielipiteelläni on merkitystä, arvoa. Tämän minä pidän. Vaikka olenkin ollut politiikasta "syrjäytynyt" vuosikymmeniä, sen verran olen siivellä ollut, että jaksan uskoa yksilön mielipiteen vapauteen ja merkitykseen.

Vuonna -85, kun astuin remmiin, yhdellä ison puolueen pj:llä oli taitettu lappu, jossa toisella puolella luki Jaa ja toisella Ei. Toisella isolla puolueella eturivissä istuva ryhmän pj nosti peukalon ylös tai osoitti sillä alas. Ja kaikki tiesivät miten äänestää. Silloin ajattelin että eikö valtuutettujen vastuuta voisi hoitaa etänä. Tulisi kunnallekin halvemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti